Kalmthoutse beschermingspremie

De gemeenteraad van Kalmthout besliste om opnieuw financiële ondersteuning te bieden aan de lokale ondernemers die hun omzet zagen dalen door de verstrengde federale coronamaatregelen. Horeca en winkels met niet-essentiële goederen moesten sluiten en leden zo – voor de tweede keer dit jaar – fors omzetverlies.

De Kalmthoutse premie komt er boven op de Vlaamse premies. Kalmthoutse ondernemingen die steun krijgen via het nieuwe Vlaamse beschermingsmechanisme, kunnen daarnaast een financieel duwtje in de rug van de gemeente verwachten.

Het gemeentebestuur voorziet volgende financiële ondersteuning voor de lokale ondernemers:

  • 500 euro voor zelfstandigen in hoofdberoep
  • 250 euro voor zelfstandigen in bijberoep


Hoe vraag je de premie aan?

Als ondernemer bezorg je het bewijs dat je aanvraag voor de Vlaamse premie door Vlaio is goedgekeurd, samen met het stortingsbewijs. Opgelet: enkel ondernemingen met hun uitbatings- of exploitatiezetel in Kalmthout kunnen gebruik maken van de Kalmthoutse beschermingspremie. Je aanvraag kan je indienen via het Word-document onderaan deze pagina of via het online formulier.

Dit voorjaar, bij de eerste verplichte sluiting van ondernemingen, gaf de gemeente Kalmthout ook al premies als ondersteuning. Die werden toen gekoppeld aan de Vlaamse hinder- en compensatiepremies. 385 Kalmthoutse winkels en zelfstandigen maakten gebruik van die lokale hinderpremie, goed voor zo’n 160 000 euro. Daarnaast bedeelde de gemeente in het voorjaar ook de Kalmthoutbon van 10 euro. Die kon besteed worden bij de getroffen handelaars. Maar de gemeente levert niet enkel budgettaire inspanningen: ze promoot ook alle Kalmthoutse ,webshops en afhaalgerechten bij de horeca.

INFO: an.loos@kalmthout.be, 03 620 22 03, www.vlaio.be

Documenten

Download het reglement voor het ontvangen van de beschermingspremie.

  • .PDFReglement Kalmthoutse beschermingspremie

    Download

Download het aanvraagformulier hieronder en stuur dat door naar an.loos@kalmthout.be.

  • .DOCXAanvraagformulier Kalmthoutse beschermingspremie

    Download

Je kan de aanvraag ook rechtstreeks aan ons bezorgen via een digitaal formulier. 

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?