This page is also available in Duits , Frans or Engels

Bijenteeltmuseum Kalmthout

Bijenteeltmuseum tijdelijk gesloten

Vanaf 8 november 2021 sluit Bijenteeltmuseum Kalmthout tijdelijk de deuren voor bezoekers en scholen wegens renovatiewerken aan het bezoekerscentrum De Vroente.

Honing nog steeds verkrijgbaar

Wie een potje lokale honing zoekt kan hiervoor terecht bij Visit Kalmthout.

Zzzz… Hier zoemt wat!

Het Bijenteeltmuseum Kalmthout maakt deel uit van het bezoekerscentrum van de Kalmthoutse Heide. Je kan er de wondere wereld van de honingbij en de bijenteelt komen ontdekken! Het interactieve museum is opgebouwd zoals een honingraat: al dwalend door de zeshoekige kamers leer je het belang van bijen en de verschillende aspecten van de bijenwereld kennen. Er is ook steeds een enthousiaste gids in de buurt die je aanvullende informatie kan bezorgen!

Wat is het verschil tussen een wesp, een bij en een hommel? Wie speelt de hoofdrol in de bijenkast? Hoe vinden bijen de weg naar een bloemenweide? Kunnen bijen praten? Hoe ziet een bij er van dichtbij uit? Wat is honing eigenlijk? En hoe wordt die geoogst? Op welke manier werd er vroeger geïmkerd? En nu?

Met je neus tot dicht bij de kleine zoemers komen? Ja, dat kan, dankzij de doorzichtige bijenkasten. In de museumtuin staan ook enkele actieve bijenkasten opgesteld!

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?