This page is also available in Duits , Engels or Frans

Bijenteeltmuseum Kalmthout

CORONA – UPDATE 2020

Bijenteeltmuseum Kalmthout blijft open: Er is veel leven in de bijenkasten! In augustus zijn we nog elke dag open van 13 tot 17 uur, maandag gesloten.

  • Er worden maximaal 15 personen tegelijk toegelaten in het museum.
  • Reserveren kan niet.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.
  • Handen worden ontsmet met gel bij het binnenkomen.
  • Reken ongeveer een uurtje voor je bezoek.

Wat?

Het Bijenteeltmuseum Kalmthout maakt deel uit van het bezoekerscentrum van de Kalmthoutse Heide. Je kan er de wondere wereld van de honingbij en de bijenteelt komen ontdekken! Het interactieve museum is opgebouwd zoals een honingraat: al dwalend door de zeshoekige kamers leer je het belang van bijen en de verschillende aspecten van de bijenwereld kennen. Er is ook steeds een enthousiaste gids in de buurt die je aanvullende informatie kan bezorgen!

Wat is het verschil tussen een wesp, een bij en een hommel? Wie speelt de hoofdrol in de bijenkast? Hoe vinden bijen de weg naar een bloemenweide? Kunnen bijen praten? Hoe ziet een bij er van dichtbij uit? Wat is honing eigenlijk? En hoe wordt die geoogst? Op welke manier werd er vroeger geïmkerd? En nu?

Met je neus tot dicht bij de kleine zoemers komen? Ja, dat kan, dankzij de doorzichtige bijenkasten. In de tuin van het museum staan ook een 4-tal actieve bijenkasten opgesteld!

Hoe?

Het museum kan bezocht worden in individueel of in groep. Er zijn regelmatig themadagen en knutselateliers voor de kinderen. Een kinderfeestje onder begeleiding is ook mogelijk. Groepen kunnen op afspraak elke dag langskomen.

Er is een ruime parking en het treinstation ligt op 1,5 km afstand.

Opgelet:

  • Gesloten tijdens de kerstvakantie.
  • Open op zaterdag, zondag en feestdagen van 13-17 uur
  • Tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie is het museum open van dinsdag t.e.m. zondag tussen 13 en 17 uur (maandag gesloten)

Voor alle informatie en aankoop van honingproducten kan je altijd terecht bij Visit Kalmthout.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?