Bib aan Huis

Wat?

Ben je tijdelijk of voor langere tijd aan huis gebonden, maar wil je toch graag genieten van een goed boek of fijne film? Doe dan een beroep op de Bib aan Huis-dienst van Bib Kalmthout en OCMW Kalmthout.

Hoe?

  • Meld je aan via Bib Kalmthout of via je contactpersoon bij OCMW Kalmthout.
  • Wij nemen contact met je op en plannen een kennismakingsgesprek.
  • Bij het eerste bezoek van onze vrijwilliger spreek je een moment af waarop hij/zij langskomt. Van dit moment kan – in onderling overleg – worden afgeweken, bijvoorbeeld in het geval van vakantie, ziekte e.d.
  • Samen met de vrijwilliger bespreek je je leeswensen en maak je jezelf lid van Bib Kalmthout.

Praktisch

Het reglement van Bib Kalmthout is van toepassing, mits enkele uitzonderingen:

  • Je lidkaart wordt bewaard in de bibliotheek. Op deze manier kunnen vrijwilligers en bibliotheekmedewerkers jouw uitleenpakket steeds gemakkelijk klaarmaken.
  • Je betaalt geen boete als onze vrijwilliger je bezoekt op een latere datum dan afgesproken of als je zelf tijdig verwittigt en een nieuwe datum afspreekt.
  • Verlengingen kan je telefonisch of via de vrijwilliger aanvragen.

Goed om te weten

Er is ook een ruime keuze aan materialen voor wanneer het lezen wat moeilijker wordt, zoals grootletter- en luisterboeken. Voor meer info kan je terecht bij onze vrijwilligers of in de bibliotheek.

Word vrijwilliger voor Bib aan Huis

Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Laat het ons dan zeker weten. We verwachten van jou dat je op regelmatige basis voor één of meerdere Bib aan Huis-gebruikers boeken uitzoekt, bezorgt en weer ophaalt. In ruil krijg je een onkostenvergoeding voor verplaatsingen met de wagen, een verzekeringsregeling en de nodige begeleiding.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?