Niet enkel een gebouw, maar ook een nieuw groenplein

Nadat het voorontwerp goedgekeurd werd in 2021, gingen de ontwerpers verder aan de slag met de feedback. Het resultaat is een gebouw dat goed in de omgeving geïntegreerd wordt. Niet te hoog, maar wel voorzien van alle faciliteiten die van een modern gebouw verwacht worden. Zo worden onder meer gespreksruimtes, flexibele werkplekken en polyvalente ruimtes ingericht.

Langs de buitenkant aan Kerkeneind komt een gaanderij. Opvallend zijn de grote ramen met rood getint buitenschrijnwerk over het hele gebouw, ook aan de zijde van het Rozeneind. Het ontwerp van het gebouw zorgt voor een mooie overgang met het historische gedeelte. De vertrouwde raadzaal, leeuwen en trappen blijven uiteraard bewaard en worden gerenoveerd met respect voor de erfgoedwaarde. Ook het kerkgebouw wordt mee geïntegreerd in de omgeving.

Daarnaast wordt de huidige parking omgevormd tot een groenplein. Op en rond dat plein is er plaats voor een belevingsomgeving.

De grote bestaande bomen zoals de plataan, de es en de eiken worden behouden en geïntegreerd in het buitenontwerp. Samen met bijkomende beplantingen en het terras aan het nieuwe dienstencentrum De Groten Uitleg, krijgt het geheel een groen karakter. Een plaats waar het aangenaam is om te vertoeven. Ook het kerkgebouw wordt mee geïntegreerd in de omgeving. De nieuwe, groene parking komt tussen het gemeentehuis en de huidige brandweerkazerne.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?