Praktische vragen bewoners

 • Waar plaats ik mijn afvalcontainer?

  Aan het begin van de straat richten we een verzamelplaats in voor de pmd-zakken en alle afvalcontainers (restafval, groenafval en papier). Plaats je afvalcontainer of pmd-zak de avond voordien op de verzamelplaats. Zorg ervoor dat je na de afvalophaling de juiste container meeneemt. Eventueel breng je een markering op jouw afvalcontainer aan.

  Igean communiceert via de app ‘Recycle!’ als de afvalophaling anders dan gepland zal gebeuren. Installeer deze op je smartphone voor de recentste info.

 • Moet ik zelf iets in orde brengen voor de afkoppelingswerken?

  Ja. Het afvalwater moet naar de straat gebracht worden. Regenwater moet maximaal op uw perceel infiltreren. Een afkoppelingsdeskundige van Sweco volgt individueel met de bewoners op wat ze precies in orde moeten brengen. Lees er meer over op deze pagina.

 • Hoe legt de aannemer mijn oprit op openbare grond terug aan?

  Om de uniformiteit van de straat te bewaren legt de aannemer elke oprit tot de rooilijn aan in dezelfde klinker. Als je toch een ander materiaal wilt dan de voorgestelde klinker van de aannemer kan dat. In dat geval moet je zelf een alternatief voorzien, dat de aannemer plaatst. Neem contact op met de medewerkers van openbare werken via openbare.werken@kalmthout.be om de praktische zaken te bespreken.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?