Privéfeest aanvragen

Wat?

Er zijn enkele bestaande feestzalen in Kalmthout waar je je bruiloft, familiefeest of privéfeest kan houden zonder dat je daar een extra vergunning voor nodig hebt. Maar wat als je als privépersoon een feest geeft in je tuin, weide of schuur? We geven je graag wat meer info, en vertellen je of je of een evenementenaanvraag moet indienen.

Hoe?

Strikt genomen mag je privé feesten en moet je geen specifieke vergunning aanvragen. Als er dan klachten of problemen zijn, geldt de algemene wetgeving over burenoverlast, geluidsoverlast of overlast op het openbaar terrein.

Doe je echter een aanvraag voor je feest, dan zijn alle betrokken hulpdiensten op de hoogte en kunnen ze gepast reageren bij vragen of klachten. Uiteraard bepaalt de locatie erg veel: midden in een woonwijk of tussen de velden: er is uiteraard een verschil. Neem bij twijfel gerust even contact op met de dienst vrije tijd. Zij helpen je met plezier verder.

Ter info: Kalmthout beschikt over een uitleendienst voor verenigingen. Als particulier kan je hier echter geen gebruik van maken.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?