Sportpark Heikant

Vier sportclubs hebben hun vaste locatie in Sportpark Heikant:

Je vindt Sportpark Heikant aan de Heikantstraat 60, 2920 Kalmthout.

Daarnaast kunnen alle Kalmthoutenaren hier terecht om te sporten. We geven je hieronder een overzicht van de sportaccommodatie.

 • Voetbalterreinen

  Er zijn 4 voetbalterreinen: 3 in natuurgras en 1 in kunstgras. Voetbalterreinen A en B (links en rechts van de kantine) worden gebruikt door de voetbalclub. Voetbalterreinen C en D (kunstgras) kunnen gehuurd worden. Neem daarvoor contact op met de sportdienst.

 • Atletiekpiste

  Je kan elke dag terecht op de atletiekpiste tot 23 uur ‘s avonds. De atletiekpiste is 400 meter lang en vrij toegankelijk. Op het middenveld vind je een verspringbak en een werpring voor discuswerpen. Overige atletiekdisciplines kan je enkel uitoefenen als lid van Atletiekclub Kalmthout.

  Tijdens de trainingen van ACK is de piste exclusief gereserveerd voor de club.

 • Petanquebanen

  Er zijn zowel petanquebanen buiten als binnen in de ‘boulodrome’. Je kan steeds terecht op de buitenvelden tot 23u ‘s avonds. Let op: tijdens de trainingen van Petanqueclub Kalmthout zijn een aantal banen exclusief gereserveerd voor de club.

 • Finse piste

  Rondom het sportpark loopt een Finse piste voor joggers. Die is 1000 m lang. Om het loopcomfort te verbeteren, bestaat de bovenlaag uit een verende laag. Op twee plaatsen langs de piste is er een knop waarmee je de verlichting voor 20 minuten activeert. De Finse piste is vrij toegankelijk tot 23 uur.

 • Buitenfitnesstoestellen

  Er zijn negen buitenfitnesstoestellen die je elke dag tot 23 uur mag gebruiken. Weet je niet hoe je het toestel gebruikt en wat het net doet? Check dan zeker het infobord: je vindt er alle informatie die je zoekt.

 • Beachvolleybalvelden

  Er zijn drie beachvolleybalvelden op het sportpark. Wie wil volleyballen, kan de netten afhalen op de sportdienst. Je vindt hen in het gemeentelijk zwembad. Neem best op voorhand contact op. Beachvolleybal kan van zonsopgang tot zonsondergang (tot max. 22 uur).

 • Speeltuin met trapveldje

  In deze speeltuin kan je met water en zand spelen; op de grote speelheuvel vind je een prachtig piratenschip. Avonturiers kunnen zich wagen aan de duo-kabelbaan of de Vliegende Hollander. Kinderen kunnen ook op de schommel of de wip. Naast de speelplein is er een trapveldje met goals. Iedereen kan dat gebruiken.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?