Start project

In 2021 gaan we actief op zoek naar lokale artiesten. We bouwen een poule uit van geïnteresseerde creatievelingen die openstaan voor een nieuwe uitdaging.

Het streetartproject gaat van start binnen en buiten de muren van jeughuis Govio. De centrale ligging is ideaal om de bewoners van Kalmthout bekend te maken met streetart. Het wordt een eye-catcher in het centrum van Kalmthout.

Eerst krijgt de binnenkoer van het jeugdhuis een opknapbeurt. De lokale kunstenaars kunnen hier creaties uitproberen en technieken oefenen. Professionele artiesten helpen, bieden ideeën en begeleiden hen bij het ontwerpen van de buitengevel. Later krijgt de buitengevel van het jeugdhuis een TOPLAAG.

Het jeugdhuis wil op deze manier hun vernieuwde werking  mee in de verf zetten. Ze tonen op deze manier langs de buitenkant aan dat er binnen de werking hernieuwingen komen. De gemeente en het jeugdhuis plannen momenteel ook een totale renovatie van het gebouw vanaf 2025. Het idee ‘renovating with streetart’ voor Govio past binnen het ruimere streetartproject in Kalmthout.

 • Binnenkoer Govio - Workshop 16 oktober (REEDS VOLZET)

  De eerste samenkomst van de Toplaag-tribe vindt plaats op 16 oktober op de binnenkoer van het jeugdhuis. Deze koer wordt ook de vaste uitvalsbasis voor de andere Toplaag-projecten. Hier ontstaan ideeën, ontwerpen en samenwerkingen. Deze plek moet natuurlijk wel passen bij dit project. Hier kunnen we dan ook een eerste keer aan de slag.

  Uitdaging 1: de muur van de binnenkoer moet een verhaal vertellen. Hier gaan we aan de slag met de termen ‘jong’, ‘talent’, ‘ontplooien’ en ‘potentieel’. En zie het breed! Maak een werk in jouw eigen stijl en verwerk bovenstaande termen.

  Bvb: Een jong giraffenkalf wordt geboren en staat meteen recht (jong/talent), een lont wordt ontstoken aan een bom (potentieel), elke bloem bloeit op zijn eigen moment (ontplooien). Brainstorm, bedenk, ontwerp er op los en pak je ideeën mee op 16/10! Op die dag krijgen we een begeleidende workshop vanuit Treepack. Jij maakt jouw werk en samen met de groep maken we één geheel van het gebouw.

  Geen zin in, geen tijd voor? Maakt niet uit, doe gewoon waar je zelf zin in hebt, en kom af de 16de! Bekijk ook zeker de tweede uitdaging ‘straatbeeld’. Tot dan!

 • Oproep Straatbeeld

  We roepen iedereen op, ook zij die niet betrokken zijn bij het project of bij het jeugdhuis, om zelf aan de slag te gaan! Op deze pagina kan je een sjabloon downloaden van de blanco gevel van het jeugdhuis. Meer uitleg over de uitdaging kan je ook in onderstaande documenten vinden.

  Laat je volledig gaan en wie weet komt jouw ontwerpidee wel effectief terecht op de gevel, aan het kruispunt van Kalmthout? Wij zijn benieuwd! Stuur je ontwerp, gegevens en eventuele uitleg over je ontwerp naar info@govio.be Voor verdere vragen kan je hier eveneens terecht.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?