Subsidies jeugd

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende subsidies die de gemeente Kalmthout voor jeugd voorziet.

 • Subsidies kadervorming - cursus animator in het jeugdwerk

  Kadervorming betekent dat je je kwaliteiten als jeugdwerker verbetert door cursussen te volgen. Er is een zeer breed aanbod aan cursussen: van een cursus voor animator of hoofdanimator, voor het bouwen van kampen, voor leren omgaan met ‘moeilijke’ kinderen tot een cursus grime. Ook Kalmthoutse jongeren die niet in een vereniging zitten, kunnen deelnemen aan een cursus.

  Deelnemen aan een cursus is meestal niet gratis. Dankzij de gemeente kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen. Opgelet! De cursus moet gegeven worden door vereniging die door de Vlaamse Gemeenschap is erkend. Om een toelage te krijgen, breng je uiterlijk 31 oktober je ‘Attest van Deelname’ binnen op de jeugddienst. Je ontvangt dan je subsidie op het einde van december.

  Om een brevet te krijgen van Animator in het Jeugdwerk , moet je nog een stage doen. Die stage kan je doen op Speelpleinen Kalmthout. Na de stage krijg je je brevet van animator.

  Hieronder kan je het subsidiereglement downloaden.

  • .PDFSubsidiereglement jeugd kadervorming

   Download

 • Subsidies lokalen jeugdverenigingen

  Zit je in de penarie met je jeugdlokaal? Lekt het dak, ziet het stopcontact er vrij gevaarlijk uit, komt er schimmel op de muur? Of heb je zoiets van: we bouwen gewoon nieuwe lokalen? Dan kan je ondersteuning vragen bij de gemeente. De gemeente verdeelt jaarlijks zo’n 20.000 euro onder de erkende jeugdverenigingen, speciaal voor hun lokalen.

  Plannen voor een groot project, zoals nieuwe lokalen bouwen? Kom dan eens langs bij de gemeente om te praten over mogelijke ondersteuning.

  De gemeente hanteert één principe: het initiatief moet grotendeels van de vereniging zelf komen. De gemeente ondersteunt en gaat mogelijk mee in jouw verhaal. Op die manier wil de gemeente de vereniging zelf de nodige verantwoordelijkheid laten opnemen voor het beheer en het onderhoud van hun lokalen.

  Download hieronder het subsidiereglement.

  • .PDFSubsidiereglement lokalen jeugdverenigingen

   Download

 • Subsidies voor projecten voor en door jongeren

  Niet alleen jeugdverenigingen maken kans op subsidiëring. Ook Kalmthoutse jongeren, die geen lid zijn van een vereniging, maar een zot jongerenproject willen organiseren, kunnen beroep doen op de gemeente voor ondersteuning.

  Start je met een origineel project of event en kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken? De Kalmthoutse jeugddienst helpt projecten door en voor jongeren. Dat kan eender wat zijn: een skatecontest, een grafittiworkshop, urban dancelessen, een DJ-contest, een workshop ‘hard lachen in het openbaar’… Hoe origineler, hoe beter!

  De ondersteuning via ‘Jeugd Kalmthout’ kan op verschillende manieren. Afhankelijk van je project kan de gemeente Kalmthout mee promotie maken, mee logistieke ondersteuning voorzien, financieel bijspringen of zelfs het project mee organiseren. De soort van ondersteuning wordt bepaald door het College van Burgemeester en Schepenen op advies van het dagelijks bestuur van de jeugdraad.

  Enkele voorbeelden van projecten die al werden ondersteund door JeugdKalmthout:

  • een Sinterklaasnamiddag
  • een skipiste op het scoutsterrein
  • J-Cup
  • een popfestival in het jeugdhuis
  • een LAN-party
  • een openluchtcinema

  Alles is mogelijk, niets is onbespreekbaar

  Een zot idee? Maar zoek je nog ondersteuning?  Stel ons je vraag via de contactgegevens hiernaast of gebruik de hashtag #jeugdkalmthout op social media.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?