Subsidies evenementen

Wat?

Er zijn verschillende subsidies voor evenementen.

Hoe?

Om in aanmerking te komen, moet de organisator of vereniging vooraf een schriftelijke aanvraag doen bij het gemeentebestuur: College van Burgemeester en Schepenen, Kerkeneind 13, 2920 Kalmthout.

De organisatoren moeten voor de uitbetaling van de aangevraagde subsidies volgende bewijsstukken kunnen voorleggen:

 • een bewijs van uitnodiging
 • een bewijs van de gemaakte onkosten
 • een overzichtslijst van alle genodigden

Voor welke gelegenheid?

 • Subsidie voor buurtfeest

  Wat?

  Wil je met je straat, wijk of buurt samen een feest organiseren? De gemeente steunt je dan met gratis gebruik van het feestmateriaal van de uitleendienst en een subsidie van 125 euro.

  Dit kan enkel voor buurtfeesten met minstens 15 inwoners of 10 woningen die een aaneengesloten geheel vormen in één of meerdere straten, pleinen of straatgedeelten. Alle inwoners van dit afgebakend gebied dienen op het buurtfeest uitgenodigd te worden.
  Elke straat, straatgedeelte, plein, buurt of wijk kan maximum eenmaal per kalenderjaar een aanvraag tot subsidie doen ongeacht wie de aanvraag doet. Je kan wel meermaals per jaar gebruik maken van de uitleendienst.

  Hoe?

  Je moet je éénmalig laten erkennen door de gemeente als buurtcomité. Dan krijg je een erkenningsnummer om de uitleendienst te gebruiken en om een subsidie te kunnen aanvragen. Heb je er nog geen? Vraag dit dan aan via vrijetijd@kalmthout.be

  De organisatoren moeten voor de uitbetaling van de aangevraagde subsidies volgende bewijsstukken kunnen voorleggen:

  • de uitnodiging voor het feest met logo van de gemeente
  • een overzichtslijst van de genodigden
  • bewijs van de gemaakte onkosten
  • minstens 3 sfeerfoto’s van het buurtfeest
 • Jubilea vereniging

  Organiseer je een jubileum voor je vereniging? Dan kan je ook hier subsidies voor krijgen:

  Jubileum Subsidie
  25-jarig bestaan 25 euro
  50-jarig bestaan 50 euro
  75-jarig bestaan 75 euro
  100-jarig bestaan 100 euro

   

  Maak je je festiviteiten openbaar en laat je de gehele Kalmthoutse bevolking en het gemeentebestuur delen in de feestvreugde? Dan voorziet de gemeente extra subsidies.

  Jubileum Subsidie
  25-jarig bestaan 125 euro
  50-jarig bestaan 250 euro
  75-jarig bestaan 375 euro
  100-jarig bestaan 500 euro

 • Samenkomsten van leeftijdsgenoten

  Samenkomsten van leeftijdsgenoten bevorderen de sociale cohesie in onze gemeente. Daarom kunnen deze organisaties rekenen op een financiële steun van 100 euro. Deze vergoeding geldt voor reünies voor leeftijdsgenoten vanaf 50 jaar en wordt toegekend voor reünies van 50-jarigen, 55-jarigen, 60-jarigen, 65-jarigen, 70-jarigen, 75-jarigen, 80-jarigen en 85-jarigen.

  De organisator of vereniging is wel verplicht om telkens alle leeftijdsgenoten uit Kalmthout uit te nodigen voor deze reünie. De vergoeding wordt slechts eenmaal per jaar per leeftijdscategorie toegekend.

 • Gouden, diamanten, briljanten en platina bruiloften

  Alle koppels die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, worden door de gemeente per brief uitgenodigd op een gezamenlijk etentje.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?