‘t Kotje der Herinnering

Het ‘Kotje der Herinnering’ is een klein privé-museum, gelegen aan de rand van de Kalmthoutse Heide.

Het bevat een uitgebreide verzameling authentieke gereedschappen van oude Vlaamse ambachten en tal van gebruiksvoorwerpen uit de leefwereld van onze vorige generaties. Vooral dan uit de periode van het einde van de 19ste en het begin van de 20ste eeuw. Het was de tijd waarin onze voorouders, meestal keuterboerkes, hier en in de Kempen onder zware omstandigheden moesten trachten te overleven.

Bij een bezoekje aan dit kleine museum krijg je een beeld van een leefwereld die onvergelijkbaar is met die van het heden. Men staat er versteld van de eenvoudige, maar o zo doeltreffende gebruiksvoorwerpen waarmee zij zich toen overeind wisten te houden.

Het kotje  koestert dit erfgoed en vormt alzo een dankbaar eerbetoon aan de generaties, die ons door hun hard bestaan onze welvaart hebben aangeboden. Het is ook bekroond met de HEIKNEUTER 2019 ( cultuurprijs van de cultuurraad en gemeente Kalmthout).

Bezoekersinformatie

Het museum is, enkel op afspraak, dagelijks te bezoeken van 2 april tot en met 30 september. Sluitingsdag: maandag.

Inkom

Er wordt geen inkom gevraagd. Er staat een collectebus waarin men vrijblijvend een bijdrage kan deponeren. Maximum 22 personen per groep.

Reservatie

Voor meer info: 03/666.75.66  of frans.jochems@skynet.be.

Website

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?