This page is also available in Engels , Frans or Duits

Themafietsroutes

In Kalmthout en de ruime regio kan je genieten van verschillende fietstochten. Alle routes zijn nauwkeurig uitgestippeld. Hieronder vind je een mooie oplijsting.

 • Poortfietslus Grenspark Kalmthoutse Heide 27km

  Deze route vertrekt aan het infokantoor van Visit Kalmthout. Je fietst eerst over een heuvelachtig grindpad door de oostelijke bosrand van het Grenspark Kalmthoutse Heide via de boomrijke Kastanjedreef langs het historische landgoed De Markgraaf. Van hieruit fiets je verder naar De Ster waar verschillende wandelpaden het natuurgebied in leiden.

  Verderop fiets je door gebied waar vroeger turf werd ontgonnen. De straatnaam Turfvaartlaan spreekt voor zich. Via het open landschap van de Zwanenberg en een aangenaam ritje door het dorpscentrum, vormt het landelijke Heikant de verbinding met het residentieel parkbos Dennendael. Via het station van Heide, rijd je door de Withoefse Heide terug naar het startpunt.

  Koop het foldertje Poortfietslussen Grenspark voor 1 euro bij Visit Kalmthout. De routes gaan de grens over en de natuur is altijd dichtbij! In het foldertje zijn er nog lussen in en rond Essen (34km), Stabroek (28km) en Woensdrecht (35km).

  Raadpleeg hier de digitale fietskaart.

 • Heideroute 57km

  De Heideroute is de oudste toeristische fietsroute van de provincie Antwerpen. Oud, maar nog lang niet versleten! Wie deze levendige fietsroute volgt, fietst langs Grenspark Kalmthoutse Heide, open velden en bosrijke woonwijken. Ook doet de route Arboretum Kalmthout, Kiekenhoeve, Karrenmuseum Essen, Bakkersmolen, De Maatjes in Nieuwmoer en het Bijenteeltmuseum Kalmthout aan.

  Kortom het mooiste van deze regio!

  De fietsroute start bij Visit Kalmthout en is 57km lang, je kan de route inkorten naar 39km (Kalmthout/Essen) of 43km (Kalmthout/Wuustwezel). Je volgt eenvoudig de bewegwijzerde bordjes met vermelding ‘Heideroute’. Of spring even binnen bij Visit Kalmthout voor een gratis foldertje.

  Routekaartje.Heideroute 2021

   

 • Langs Kempense Heide 44km

  Veel groen, purper en een heleboel andere kleuren op deze route! Je fietst langs toppers als Grenspark Kalmthoutse Heide, Arboretum Kalmthout, Park Franciscanessen en Klein Schietveld in en rond Kalmthout.
 • Fietsostrade Antwerpen-Essen (F14)

  Met deze themaroute verken je Fietsostrade ‘F14’. De route loopt parallel met de spoorweg tussen Essen-Antwerpen. De provincie Antwerpen investeerde al fors in de aanleg en realiseert de komende jaren ook de ontbrekende schakels. Bezienswaardigheden onderweg zijn: Karrenmuseum, Arboretum Kalmthout en Heide centrum.

  De route vertrekt bij het station Essen, je kan altijd inpikken langs de F14 in Kalmthout richting Antwerpen of Essen. Je volgt de eigen signalisatie F14.

  Bij Visit Kalmthout kan je terecht voor een gratis foldertje, net als van F1 (Antwerpen-Mechelen).

  • .PDFFietsostrade Antwerpen-Essen F14

   Download

 • Kalmthout Vlinderdorp

  Fiets mee en ontdek de mooiste vlinderplekjes van Kalmthout. Toerisme Kalmthout en de gemeente Kalmthout ondersteunen actief de vlinderpopulatie. Samen met de milieuraad en Regionaal Landschap de Voorkempen maken ze van onze gemeente een echt vlinderdorp. Deze route brengt je langs 9 vlindervriendelijke plekken.

  De route vertrekt bij Visit Kalmthout, je kan de route volgen met een foldertje. Dit foldertje krijg je gratis mee aan de balie van Visit Kalmthout.

  • .PDFVlinderfietsroute VVV Toerisme Kalmthout

   Download

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?