Toerisme voor Autisme

Toerisme voor Autisme

In Kalmthout zijn er verschillende toeristische partners die een visueel stappenplan hebben laten uitwerken door Toerisme voor Autisme. Aan de hand van een stappenplan wordt het bezoek van begin tot eind overlopen en weet je wat je ervan kunt verwachten. Dit maakt het toegankelijk, gestructureerd, begrijpelijk, prikkelarm en bijgevolg aangenaam voor mensen met autisme.

Een stappenplan is een soort handleiding met kleurenfoto’s, kaartjes, pictogrammen en korte beschrijvingen om heerlijk te kunnen genieten van de prachtige natuur in Kalmthout.

Ontdek Kalmthout met een stappenplan

Visit Kalmthout liet een stappenplan opmaken voor de ‘toegangspoort De Vroente’ van Grenspark Kalmthoutse Heide. In de prachtige Kalmthoutse Heide kom je helemaal tot rust! Het gebied straalt oneindigheid en grenzeloosheid uit, veroorzaakt door de grote verscheidenheid in het landschap. Het domein bestaat voornamelijk uit heide met vennen, zandverstuivingen, polders, weilanden en dennenbos. Er zijn ook twee uitkijktorens aanwezig om de wijde omgeving te bekijken.

Arboretum Kalmthout biedt ook een stappenplan aan voor een bezoek aan de prachtige plantentuin. Ontdek er maar liefst 7000 verschillende planten in een 12,5 hectare groot groendomein. Deze planten komen van over de hele wereld. Een wandeling door deze prachtige tuin is dan ook zeker de moeite!

Wanneer je wenst te overnachten in Kalmthout kan je eenvoudig het stappenplan volgen van de Kalmthoutse Hoeve. Een verblijf hier is uitermate geschikt voor grote groepen zoals families en vrienden tot 28 personen.

Wie wil kan de stappenplannen downloaden en zelf invullen. Hierin krijg je meer informatie over de heen- en terugreis, het onthaal, de activiteiten en praktische informatie. Dit stappenplan kan ook interessant zijn voor families en begeleiders.

Via Toerisme voor Autisme kan je nog meer stressvrije daguitstappen vinden in België.

 

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?