Materiaal ontlenen bij gemeente Kalmthout

De gemeente Kalmthout stelt gratis materiaal ter beschikking voor erkende verenigingen en buurtfeestcomités. Organiseer je een evenement? Dan kan je bij ons terecht voor stoelen, tafels of tentoonstellingspanelen. Voor grotere evenementen lenen we o.a. nadarhekken, podiumdelen en wc-wagens uit.

Hoe?

Je kan je materiaal aanvragen via je evenementenaanvraag in Flowlab: https://kalmthout.flowlab.be . Lees zeker het reglement voor het uitlenen van materialen en de voorwaarden voor spandoeken, pijlen en reclameborden.

Wist je trouwens dat je ook terecht kan bij de Uitleendienst van de Provincie Antwerpen? Zij bieden jou gratis audiovisueel materiaal aan. Denk daarbij aan beamers, projectieschermen en videocamera’s. Neem dus zeker een kijkje op hun website!

 • .PDFReglement uitlenen van materialen

  Download

 • Waarom krijg ik niet meteen een bevestiging van de uitleendienst?

  Of je nu 6 maanden of 8 weken op voorhand je aanvraag doet, je aanvraag wordt niet eerder verwerkt. De uitleendienst werkt namelijk niet zoals een verhuurbedrijf, maar als een dienst die het gemeentelijk feestmateriaal ook uitleent aan erkende verenigingen en organisaties.

  De materialen worden zoveel mogelijk verdeeld onder alle aanvragers. Het is dus mogelijk dat je niet al het aangevraagde materiaal ontvangt, omdat nog andere verenigingen materiaal nodig hebben. Zo’n drietal keer per jaar gebeurt het dat er meer aanvragen dan materialen zijn. Op dat moment krijgen gemeentelijke activiteiten, erkende verenigingen en instanties voorrang.

  Alle aanvragen worden per maand gebundeld en verwerkt, aan het begin van de tweede maand ervoor. Concreet worden de aanvragen voor bijvoorbeeld mei verwerkt in maart. Bij aanvragen die te laat komen, doet de uitleendienst haar best, maar zijn er geen garanties.

 • Wat met schade?

  Is er iets stuk gegaan tijdens je evenement? Leg dit dan apart bij de uitleenmaterialen. Zo weten onze medewerkers dat er iets mis is en kunnen zij dit vervangen of herstellen. Een kapotte stoel leg je naast de kar, een kapot tentzeil laat je uit de bak, … Zo krijgt de volgende ontlener geen kapotte materialen op zijn/haar evenement.

  Merk je bij de levering reeds schade? Neem dan enkele foto’s en bezorg ze per mail aan de uitleendienst, met eventueel wat uitleg bij.

 • Ophaling of levering?

  De meeste zaken worden in de loop van de week voor een evenement geleverd door de gemeente. Zet ze nadien op dezelfde plaats en op dezelfde manier ingeladen terug. Elektronische apparaten moet je echter zelf afhalen in het gemeentemagazijn of de chalet achter het gemeentehuis. Kijk daarvoor goed op je toewijzing.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?