Bib Kalmthout viert in maart de jeugdboekenmaand

Hoera! Het is bijna maart, traditioneel dé jeugdboekenmaand in Bib Kalmthout en Jeugdbib Nieuwmoer. Ook dit jaar schotelen we je weer een fantastisch thema voor:  Helden en schurken’. We hebben het hier over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Eén ding staat vast: zonder held geen verhaal.

Maar…wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden én hun schurken nodig. Dat maakt het tot een bijzonder boeiend verhaal. En verhalen, dat is exact wat mensen nodig hebben.

Dit jaar verloopt de jeugdboekenmaand net iets anders dan gewoonlijk. Ga je in Kalmthout naar de lagere school? Dan ontvang je in de klas, afhankelijk in welk leerjaar je zit, de officiële kleurplaat van ‘Iedereen leest’, een knutselopdracht of een doe-boekje vol spelletjes, weetjes, raadsels en opdrachten cadeau. Ga je niet in Kalmthout naar school? Pols dan vanaf 1 maart even bij een van onze medewerkers.

Neem zeker eens een kijkje op de website. Je vindt er zowel inspiratie als informatie over de Jeugdboekenmaand. Of nóg beter: kom eens langs in de bib. Tot snel!

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?