This page is also available in Engels , Frans or Duits

Kalmthoutse Heide

Dit uitgestrekte heidegebied is de grote trots van Kalmthout. Het Grenspark Kalmthoutse Heide situeert zich aan beide zijden van de Belgische-Nederlandse grens. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 6000 ha. Vooral de ecologische en cultuurhistorische waarden maken het gebied uniek en de moeite waard om te behouden. Bovendien is de Kalmthoutse Heide geklasseerd als 3*-Stiltegebied! Aan Vlaamse zijde bestaat deze unieke natuur uit het natuurreservaat Kalmthoutse Heide (Agentschap Natuur en Bos) en het natuurgebied Stappersven (Natuurpunt).

Het natuurreservaat is ideaal voor wandelaars. De wandelpaden zijn weergegeven op een handige bezoekerskaart, deze is te koop bij Visit Kalmthout voor 2 euro. De afstanden van de paden variëren van 1,7 tot 24 km. Ze zijn allemaal bewegwijzerd met eigen symbolen en kleuren. Vijf wandelpaden starten aan de hoofdparking Putsesteenweg 129-131, op 15 à 20 minuten wandelen van het treinstation Heide. De paden in het centrale rustgebied zijn niet toegankelijk met honden. Buiten het rustgebied moeten ze aangelijnd zijn. Bij Visit Kalmthout kan je terecht voor een gratis ‘viervoeterswandeling’ in en rond de Kalmthoutse Heide van 5, 8 of 12 km.

Bekijk alvast de wandelkaart op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide.

Toelating speciale activiteiten

Speciale georganiseerde activiteiten moeten minimum twee weken op voorhand worden aangevraagd bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Ze kunnen enkel doorgaan wanneer er het toelatingsformulier is goedgekeurd.

Commerciële foto- of filmopnames dien je aan te vragen bij het Filmloket.

Het formulier voor evenementen, wedstrijden, droppings of dauwtrips kan je hieronder terugvinden.

  • .PDFToelatingsformulier voor eenmalige niet-risicovolle activiteit

    Download

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?