This page is also available in Engels , Frans or Duits

Kalmthoutse Heide

Dit uitgestrekte heidegebied is de grote trots van Kalmthout. Het Grenspark Kalmthoutse Heide situeert zich aan beide zijden van de Belgische-Nederlandse grens. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 6000 ha. Vooral de ecologische en cultuurhistorische waarden maken het gebied uniek en de moeite waard om te behouden. Bovendien is de Kalmthoutse Heide geklasseerd als 3*-Stiltegebied! Aan Vlaamse zijde bestaat deze unieke natuur uit het natuurreservaat Kalmthoutse Heide (Agentschap Natuur en Bos) en het natuurgebied Stappersven (Natuurpunt).

Het natuurreservaat is ideaal voor wandelaars. De wandelpaden zijn weergegeven op een handige wandelkaart (€ 2). De afstanden van de paden variëren van 1,7 tot 24 km. Ze zijn allemaal bewegwijzerd met eigen symbolen en kleuren. De meeste paden starten aan de hoofdparking Putsesteenweg 129-131, op 20 minuten wandelen van station Heide. De paden in het centrale rustgebied zijn niet toegankelijk met honden. Buiten het rustgebied moeten ze aangelijnd zijn. Meer informatie vind je op de wandelkaart.

Bekijk de wandelkaart op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide.

 

Bezoek met gids

Wil je de Kalmthoutse Heide bezoeken met een gids? Download hier de verschillende kalenders en de groepsbrochure:

  • .PDFBrochure voor groepsbezoeken

    Download

 

 

Toelating speciale activiteiten

Speciale georganiseerde activiteiten moeten minimum twee weken op voorhand worden aangevraagd bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Ze kunnen enkel doorgaan wanneer er het toelatingsformulier is goedgekeurd.

Commerciële foto- of filmopnames dien je aan te vragen bij het Filmloket.

Het formulier voor evenementen, wedstrijden, droppings of dauwtrips kan je hieronder terugvinden.

  • .PDFToelatingsformulier voor eenmalige niet-risicovolle activiteit

    Download
Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?