Kampioenschap van Kalmthout 2022: wielerkampioenen bekend

In het centrum van onze gemeente vond op zondag 29 mei opnieuw het Kampioenschap van Kalmthout plaats. De gemeentelijke sportdienst werkt hiervoor samen met WIEKA en Cycling Vlaanderen. De start- en aankomstlijn lag op de Kapellensteenweg ter hoogte van café De Zoeten Inval. Ter hoogte van woonzorgcentrum Sint-Vincentius draaiden de renners rechts in om vervolgens via Kruisbos, Beekdal en Foxemaatstraat terug op de Kapellensteenweg uit te komen. Het aantal af te leggen ronden varieerde naargelang de leeftijdscategorie.

Ondanks het wisselvallige weer gingen eerst de mannen ouder dan 45 jaar, samen met de vrouwen van start. Van de 9 deelnemers ouder dan 55 kwam Joris Dirven het eerst over de meet. Hij toonde zich sneller dan Luc Pannekoek en Dirk De Ruysscher. Er reden 7 mannen mee tussen 45 en 55 jaar. Roel Stassen won voor Erik Peelman, terwijl de bronzen medaille voor burgemeester Lukas Jacobs was. Er namen drie dames deel: Karen Commissaris pakte goud, Micha Prinsen zilver en Kim Moens brons.

Vervolgens waren de Kalmthoutse wielrenners tussen 16 en 35 jaar aan de beurt. Tien renners reden in de categorie +35. Alexis Krug won voor Timothy Van Geel en Arvid Vanwesenbeeck. Bij de jongste deelnemers stonden er 11 renners aan de start. Joeri Lambrechts kwam als eerste over de meet, voor Kevin Ysenbaardt en Kevin Van der Mast.

Klik hier voor alle resultaten.

(c) foto: Jelle Jansegers

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?