This page is also available in Engels , Frans or Duits

Strijboshof

Het Strijboshof is een gemeentepark van ongeveer 4 ha, gelegen ter hoogte van Achterbroeksteenweg 69. Het parkdomein werd aan het einde van vorige eeuw als buitenverblijf aangelegd. Op de veenachtige bodem werden bomen aangeplant en open ruimten aangelegd volgens de 18de eeuwse traditie van de Engelse romantische landschapsstijl. Er werd nooit intensief gewerkt in het park. Daardoor kon de vegetatie ontwikkelen tot een uniek en interessant bospark. Bijna geheel omsloten door weilanden is dit gebied de laatste jaren een toevluchtsoord geworden van talrijke planten en dieren. De voormalige villa Belgrano is omgebouwd tot een taverne/feestzaal (www.strijboshof.be).

Tussen de parkvijver en de bistro legde het gemeentebestuur een speeltuin aan. Kinderen van 2 tot 10 jaar kunnen ravotten op het Eiland Amoras, een speeltuin met een knipoog naar de Kalmthoutse striphelden Suske en Wiske. De speeltuin is gratis te bezoeken. Drank en versnaperingen verkrijg je in de taverne (ingang via het hoger gelegen terras). Liefhebbers van ‘jeu de boule’ kunnen terecht op de petanquebaan.

Wandelpad:

Het park Strijboshof maakt deel uit van het wandelnetwerk ‘Kempense Heide’. Deze wandelkaart is bij Visit Kalmthout te koop voor € 8. In samenwerking met enkele natuurgidsen stippelde Visit Kalmthout een wandelpad uit in het gemeentepark Strijboshof. Download de brochure hieronder:

 

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?