Tweede premie voor Kalmthoutse ondernemers met omzetverlies

De gemeenteraad van Kalmthout besliste om opnieuw financiële ondersteuning te bieden aan de lokale ondernemers die hun omzet zagen dalen door de verstrengde federale coronamaatregelen. Horeca en winkels met niet-essentiële goederen moesten sluiten en leden zo – voor de tweede keer dit jaar – fors omzetverlies.

De Kalmthoutse premie komt er boven op de Vlaamse premies. Kalmthoutse ondernemingen die steun krijgen via het nieuwe Vlaamse beschermingsmechanisme, kunnen daarnaast een financieel duwtje in de rug van de gemeente verwachten. Concreet gaat het om 500 euro voor zelfstandigen in hoofdberoep. Zelfstandigen in bijberoep krijgen een bedrag van 250 euro.

Hoe vraag je de premie aan?

Als ondernemer bezorg je het bewijs dat je aanvraag voor de Vlaamse premie door Vlaio is goedgekeurd, samen met het stortingsbewijs. Opgelet: enkel ondernemingen met hun uitbatings- of exploitatiezetel in Kalmthout kunnen gebruik maken van de Kalmthoutse beschermingspremie. Je aanvraag kan je indienen via www.kalmthout.be/beschermingspremie.

Dit voorjaar, bij de eerste verplichte sluiting van ondernemingen, gaf de gemeente Kalmthout ook al premies als ondersteuning. Die werden toen gekoppeld aan de Vlaamse hinder- en compensatiepremies. 385 Kalmthoutse winkels en zelfstandigen maakten gebruik van die lokale hinderpremie, goed voor zo’n 160 000 euro. Daarnaast bedeelde de gemeente in het voorjaar ook de Kalmthoutbon van 10 euro. Die kon besteed worden bij de getroffen handelaars. Maar de gemeente levert niet enkel budgettaire inspanningen: ze promoot ook alle Kalmthoutse ,webshops en afhaalgerechten bij de horeca.

INFO: an.loos@kalmthout.be, 03 620 22 03

Vlaamse premie

Voor de nieuwe Vlaamse premie kunnen ondernemingen met een omzetdaling van minstens 60% kiezen om een aanvraag in te dienen voor de periode van 1 oktober tot 15 november 2020 of voor de periode van 19 oktober tot 15 november 2020. De cafés en restaurants die verplicht werden gesloten vanaf 16 oktober 2020 en andere sectoren die verplicht gesloten werden sinds 23 oktober 2020 zullen die premie automatisch ontvangen. De Vlaamse steun bedraagt 10 procent van de omzet exclusief btw tijdens dezelfde periode in 2019, met een minimumbedrag van 1 000 euro.

INFO: www.vlaio.be

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?