De Vroente

Het Vlaams Kennis en Vormingscentrum De Vroente ligt aan de hoofdingang van de Kalmthoutse Heide en is één van de educatiecentra van de Vlaamse overheid. Het is tevens het bezoekerscentrum voor Grenspark Kalmthoutse Heide. In De Vroente kunnen wandelaars en natuurliefhebbers terecht kunnen met al hun vragen.

Een ploeg van educatoren en gidsen verzorgt natuuractiviteiten en educatieve wandelingen voor je klas, jeugdgroep, vereniging of bedrijf. Er is voor elke groep wat wils, maar steeds staat het “zelf-doen” en “zelf-ervaren” centraal. Als vormingscentrum van de Vlaamse Overheid maakt De Vroente ook vormingspakketten op maat. Surf naar www.devroente.be voor het volledige educatieve aanbod.

Ook individuele bezoekers en gezinnen kunnen terecht in De Vroente. Ontdek de Kalmthoutse Heide op een interactieve manier en ga op stap met een dierenkoffertje of een gps. Tevens zijn er telkens 2 tentoonstellingen te bezichtigen. Eén permanente tentoonstelling over de Kalmthoutse Heide en één tijdelijke kunsttentoonstelling. Er zijn jaarlijks meerdere activiteiten voor het grote publiek.

Opgelet: Op zaterdag en zondag gaat het vormingscentrum pas open om 14 uur. Het toeristisch infokantoor is wel open in de voormiddag.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?