Mountainbike Grenspark Kalmthoutse Heide

Mountainbiken in Grenspark Kalmthoutse Heide

In en rond het Grenspark Kalmthoutse Heide kan je 48km mountainbiken via de gele Grensparkroute. Deze route kan je aanvullen met enkele technische enkelrichtingslussen in het Nederlandse deel van het Grenspark. In totaal goed voor 75km aan mountainbike paden.

De singletracks – smalle en vaak slingerende paden – zijn bedoeld voor sportieve fietsers die houden van een intensieve tocht. De tracks doorkruisen de grensoverschrijdende verbindingsroute. Mountainbikers kunnen terecht aan de Nederlandse zijde van het park, bij de Stoppelbergen-Wildernissen, Staartse Heide en Abdijbossen. Je kan dan heerlijk genieten van het crossen in de bossen, maar heb respect voor de mooie natuur om je heen.

Vignet

In het Grenspark zijn kwalitatieve mountainbikeroutes aangelegd. Deze vragen regelmatig onderhoud om het niveau hiervan op peil te houden. Daarom is een digitaal vignet op naam op de singletracks aan Nederlandse zijde verplicht.

Het vignet is verplicht vanaf 1 oktober 2021 en kan je hier aankopen aan 12 euro per jaar via het Grenspark. Er is ook een mogelijkheid om een dagticket aan 5 euro aan te kopen.

Buiten het Grenspark vind je nog een verbindingslus rond Essen die je naar een MTB-lus in Horendonk en Wildertse Duintjes leidt.

De verbindingsroutes en de routes Horendonkse Bossen en Wildertse Duintjes mogen vrij worden gebruikt. Deze zijn tot stand gekomen met medewerking van Sport Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeenten Kalmthout, Essen, Kapellen en Stabroek.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?