Onze visie

Speelplein voor iedereen Speelpleinen Kalmthout is een inclusief speelplein. Bij ons is iedereen welkom. Dat betekent dat we ons zo veel mogelijk aanpassen aan de lichamelijke en verstandelijke mogelijkheden van ieder kind. We zorgen voor een duidelijk overzicht en visualisatie van het aanbod. We stimuleren de interactie tussen kind en begeleiders alsook de interactie tussen de kinderen onderling.

Ruim aanbod en avontuurlijk spel Het is een speelterrein waar iedereen kan samenspelen, plezier kan maken en waar een vakantiegevoel overheerst. We bieden veel mogelijkheden aan met aansluiting voor ieders interesse dankzij een breed aanbod aan spelmateriaal.  We zorgen voor originele speelkansen waarbij je kan spelen met iedereen of in leeftijdsgroepen. Er zijn verschillende speelhoeken en avontuurlijk spelen wordt op ons speelplein sterk gestimuleerd. Vuil worden of een kledingstuk kwijtspelen, hoort er dus af en toe bij.

Animatoren als speelexpert Onze speelpleinploeg bestaat uit animatoren die worden ondersteund door de gemeente Kalmthout. De ploeg is divers en zit vol gemotiveerde animatoren. Een animator op ons speelplein verzint originele spelletjes, zorgt voor een zinvolle dagbesteding en is actief betrokken. We hechten veel waarde aan een sterk animatorenteam dat elkaar kan vertrouwen. Hiervoor organiseren we activiteiten en vormingen zowel tijdens als na de zomer om de groepssfeer te optimaliseren en te zorgen dat animatoren meer expertise verkrijgen. Ze worden ook gestimuleerd om een animatorcursus te volgen.

Het hele jaar door Doorheen het jaar hebben animatoren inspraak in het beleid van speelpleinen. Hiervoor zijn verschillende werkgroepen opgesteld waar je als animator een actieve rol in kan opnemen.

Kernwaarden Respect, vertrouwen, verbondenheid, plezier en een open communicatie staan bij ons centraal.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?