Overzicht en timing van de werken

Update 21/12/2023: De onderlaag van de asfalt is geplaatst. De toplaag legt de aannemer als het bouwproject van Steen Vastgoed is afgerond. Bewoners kunnen hun oprit bereiken.

Update 8/12/2023: De funderingswerken zijn afgerond. Maandag 11/12/2023 legt de aannemer de asfalt aan. Hij begint aan de kant van de spoorweg en werkt naar de Kapellensteenweg toe. De straat is de volledige dag afgesloten voor auto’s en fietsers. ‘s Avonds is er terug verkeer mogelijk.

Update 29/11/2023: De afgelopen weken heeft het veel geregend, daardoor is de ondergrond verzadigd. Het is niet mogelijk om de fundering van de weg te plaatsen op een natte ondergrond. Volgens de huidige weersverwachtingen zal het droger zijn op het einde van de week. Dan zullen we ten laatste begin volgende week de funderingswerken verderzetten. Enkele dagen na het plaatsen van de fundering, leggen we het asfalt aan. Weet wel dat het dan niet mag vriezen.

 • Voorbereidingsfase

  De nutsleidingen werden vernieuwd. De werken werden afgerond in september 2023.

 • Riolerings- en wegenwerken

  Aannemer Roos werkt in beperkte werfzones de riolering en de fundering van de straten af. Die werfzone schuift op van de Kapellensteenweg richting de spoorweg. De werken starten op 18 september 2023. Zonder slechte weersomstandigheden is het einde voorzien tegen het einde van november 2023.

 • Afwerking: kantstroken, fundering en asfaltverharding

  Na de rioleringswerken legt de aannemer de basis aan voor de uiteindelijke straat én de grachten en de bermen. De toplaag van het asfalt wordt pas aangelegd na het bouwproject.

 • Privé-afkoppeling van regenwater en afvalwater

  Een afkoppelingsdeskundige van Waterlink begeleidt de bewoners bij die aanpassingswerken. Die worden opgestart na de rioleringswerken.

 • Bouwproject Steen Vastgoed

  De   start van de bouw van de huizen is voorzien rond oktober-november 2023, einde in het najaar van 2025. Zoals gezegd wordt daarna de toplaag van het asfalt in de straat aangelegd.

  Hieronder vind je dwarsprofielen van hoe de straat heraangelegd wordt.

  • Het eerste beeld toont het profiel tot aan huisnummer 8.
  • De volgende twee zijn de profielen ter hoogte van het project van Steen Vastgoed. Het eerste van de stukken met wadigracht, het tweede van de stukken met parkeervakken.
  • Onderaan vind je een overzichtsplan van de straat.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?