Een nieuw gemeentehuis voor Kalmthout én haar inwoners

‘Centrale dienstverlening in een opgewaardeerd Kerkeneind’

De gemeente Kalmthout investeert de komende jaren in een nieuw gemeentehuis én een volledige herinrichting van de omgeving. De bouwwerken startten in december 2023 en duren tot het voorjaar van 2025.

Het ontwerp van het gemeentehuis is van ECTV Architecten, de buitenomgeving van LAND Landschapsarchitecten.

Werken nieuw gemeentehuis starten op 4 december

De werkzaamheden voor het nieuwe gemeentehuis gaan binnenkort van start. Om alles veilig en ordelijk te laten verlopen, wordt de werfzone volledig afgezet met hekken. Daarna maakt aannemer Artes-Roegiers alles klaar om van start te gaan op 4 december 2023.

Het fietspaadje dat Kerkeneind en Rozeneind met elkaar verbindt, ligt vlak naast de bouwwerf. Dat fietspad blijft open tot aan de start van de werkzaamheden, maar wordt op 4 december afgesloten.

Fietsers volgen vanaf dan een omleiding via Rozeneind. De gemeente Kalmthout voorziet in aangepaste signalisatie om die veranderde situatie te benadrukken, zowel voor de fietsers als de andere weggebruikers.

We geven de planning van de verschillende fases mee:

 • We geven de planning van de verschillende fases mee:
  • De werfzone is intussen afgesloten met werfhekken.
  • Vanaf 4 december 2023 start de aannemer met de paalfunderingen.
  • Vervolgens, vermoedelijk na de kerstvakantie, worden de putten voor de geothermische installatie geboord. Het gaat om 12 putten van 100 meter diep. Zij zorgen ervoor dat in het nieuwe gemeentehuis – net als bij de gymhal – geen fossiele brandstoffen meer gebruikt moeten worden voor verwarming of koeling.
  • De aannemer zal ook de renovatie van het historische deel voor zijn rekening nemen: de buitenmuren, nieuwe ramen, een nieuw dak…
  • De bouwwerken van het gemeentehuis nemen 18 maanden in beslag, de aanleg van de buitenomgeving zal voor een deel samenvallen.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?