Begraafplaatsbeheer

Een laatste rustplek voor iedereen

Een passende laatste rustplaats voor je dierbare vind je op onze gemeentelijke begraafplaatsen. Zo zijn er voor traditionele begrafenissen grafperken. Er is ook ruimte voor crematies met een urnenveld, een muurcolumbarium en een strooiweide. Bij de strooiweide staat een herdenkingszuil waarop een naamplaatje gehangen kan worden, met de voor- en achternaam en het geboorte- en overlijdensjaar. Op elke begraafplaats staat een wensbrievenbus. Daar kan je een brief, boodschap of wens achterlaten voor iemand waar je afscheid van moest nemen.

Een koesterplek voor de kleinsten

Elke begraafplaats heeft een mooi ingerichte kindertuin, waar stilgeboren kindjes tot 12-jarige kinderen hun laatste rustplek krijgen. Naast een strooiweide en urnenveld is er ook een begraafplaats voor kisten en een columbarium in de vorm van een paddenstoel. Te vroeg geboren kindjes krijgen een plekje onder een vlinderboom.

In onze kindertuin zorgen we voor planten in verschillende kleuren, groottes en schoonheid. De mengeling van het groen en kleuren van de bloemenpracht maken het een mooie, rustgevende plek om te vertoeven en om te rouwen.

Begraafplaatsbeheer

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u
Vrijdag 9u - 12u