Adreswijziging binnen Kalmthout of naar Kalmthout
Verhuis je naar een nieuw adres in Kalmthout? Hieronder vind je een handig stappenplan. Opgelet: geef je adreswijziging pas door nádat je effectief verhuisd bent!
Als minderjarigen voor de eerste keer verhuizen zonder ouders of met één van de ouders, contacteer dan de dienst bevolking. Je vindt de contactgegevens onderaan deze pagina.
Heb je toch nog een vraag? Onze medewerkers van de dienst Burgerzaken helpen je met plezier verder. Je vindt de contactgegevens onderaan deze pagina.
Stappenplan
-
1
Geef je adreswijzing - nádat je bent verhuisd - door via onderstaand formulier. Vermeld de naam van alle gezinsleden die verhuizen. Vermeld ook de rijksregisternummers, het oude en nieuwe adres en een telefoon- of gsm-nummer. Mail je gegevens binnen de 8 werkdagen na de verhuizing.
-
2
Als je binnen de gemeente Kalmthout verhuist, laat dan de huisvuilcontainers leeg achter vóór je je verhuizing meldt bij de dienst bevolking.
-
3
Een wijkagent komt vaststellen dat je effectief verhuisd bent. Na dat bezoek maak je een afspraak om het adres op je identiteitskaart aan te passen.
Veelgestelde vragen
Wanneer geef ik mijn adreswijziging door?
Geef je adreswijziging pas door nádat je effectief verhuisd bent.
Wat doe ik met mijn afvalcontainers?
- Als je binnen de gemeente Kalmthout verhuist, laat dan de huisvuilcontainers leeg achter vóór je je verhuizing meldt bij de dienst bevolking.
- Als je verhuist naar een andere gemeente, meld je dit binnen de acht werkdagen na de verhuizing bij de dienst bevolking van de gemeente waar je gaat wonen. In Kalmthout verwittig je Igean voor het blokkeren van je huisvuilcontainers.
Wat moet je daarvoor doen?
- Neem contact op met Igean via de infolijn 0800 1 46 46 of vul het online formulier in.
- Laat de huisvuil- en gft-containers ledigen vóór je je verhuizing meldt.
Wat bij een verhuis naar een woonzorgcentrum?
Bij een verhuis naar een woonzorgcentrum moet je het document persoonlijk binnenbrengen. De verhuis naar een woonzorgcentrum verloopt als volgt:
- Je legt een attest van een verblijf in het woonzorgcentrum voor.
- De identiteitskaart wordt aangepast naar het adres van het woonzorgcentrum.
- Een wooncontrole is niet nodig voor een verblijf in een woonzorgcentrum. Zorg er wel voor dat de persoon die langskomt de identiteitskaart van de bewoner meebrengt en ook de PIN-code kent.
- De persoon die verhuist, hoeft niet per se mee te komen. Een naaste mag het verblijf van rusthuis eveneens komen afgeven op de dienst Burgerzaken.
Burgerzaken
Contact
Openingsuren
Maandag | 9u - 12u en 13u30 - 19u |
Dinsdag | 9u - 12u |
Woensdag | 9u - 12u en 13u30 - 16u30 |
Donderdag | 9u - 12u |
Vrijdag | 9u - 12u |
Zaterdag | 9u - 11u |
Info
Voor veel ‘producten’ hoef je niet langs het gemeentehuis te gaan. Een attest van je gezinssamenstelling kan je bijvoorbeeld via het thuisloket, via e-mail of telefonisch aanvragen. En zo zijn er heel wat dingen die zonder een bezoek kunnen. Ontdek in het thuisloket wat je allemaal online kan aanvragen.