Club Kalmthout brengt cultuur naar ieders goesting

De gemeente Kalmthout werkte een nieuw aanbod aan cultuurprogrammatie uit. Dat aanbod krijgt de naam ‘Club Kalmthout’. Alle geplande activiteiten in januari zijn helaas uitgesteld door de coronamaatregelen, maar we maken ons gloednieuw en ambitieus cultuurprogrammatieconcept nu toch al bekend. Een jaar lang is er binnen de gemeente – samen met het lokale culturele veld – hard gewerkt aan een nieuw cultuurprogrammaconcept. Zo kwamen we tot een concept waarin kwaliteit en samenwerking centraal staan.

In Kalmthout zijn er heel wat ‘organisatoren’ op cultureel vlak. Hun expertise en engagement willen we mee inzetten voor de programmatie van Club Kalmthout. Daarvoor sluiten we samenwerkingsovereenkomsten af met onder andere Mimuze, OKA-centrum, de Kerk van Heide en nog vele anderen. Daarover voeren we nu nog heel breed gesprekken met geïnteresseerden. En voor de zomerprogrammatie werken we toe naar een aanbod op mooie openluchtlocaties.

Club Kalmthout heeft een seizoensaanbod: voorjaar en najaar. In de programmatie komen beeldende kunst en podiumkunst aan bod, en dat in alle vormen, smaken en ‘goesting’. Van klassiek tot modern, van populair tot niche, van cabaret tot theater, van films tot tentoonstellingen, van Rachmaninov tot Willy Sommers. We proberen ieders smaak te prikkelen.

We zorgen ook voor doelgroepen die moeilijker de weg naar cultuur vinden. We werken programma’s op maat uit voor kinderen, jongeren en gezinnen én ook voor ouderen. Kwetsbare doelgroepen kunnen genieten van een verminderd tarief, onder andere dankzij de UiTPAS die op 1 oktober gelanceerd werd.

Het lanceringsweekend van 14 en 15 januari moeten we helaas annuleren. Maar we geven toch graag al een aantal namen mee die op ons programma staan: Popmuziek met Novastar, Jasper Steverlinck en Tijs Vanneste en de Pelikanen.

Comedy met Johan Petit, Nigel Williams en Soe Nsuki. Odes aan de The Doors door Alex Agnew, aan Toots Thielemans die 100 zou worden door Jef Neve en aan Jacques Brel door Filip Jordens. Klassieke muziek door top-operazangers van Close Opera en een geweldig afstudeerproject van onze Kalmthoutse componiste Indra Persoons. Hip Hop met DIKKE en Ramzi. Rock & Roll met Ramkot en Black Leather Jacket. Verder op het programma een jongerenfestival Rakata, familievoorstellingen, film en tentoonstellingen.

Een concreet overzicht van de cultuurprogrammatie kan je eind januari in je brievenbus verwachten. Ook de gloednieuwe website www.clubkalmthout.be werd gelanceerd. Ook daar vind je een compleet overzicht.

Voor de cultuurprogrammatie zelf maakt de gemeente liefst 160 000 euro per jaar vrij zodat Kalmthoutenaren in de toekomst nog meer kunnen proeven en genieten van culturele voorstellingen.

Iets toe te voegen aan deze pagina?

Iets te melden?