Waarom composteren?

Wanneer je groente-, fruit- en tuinafval composteert, boots je het natuurlijke proces van afvalverwerking na. Bladeren, takken, vruchten en zelfs hele bomen sterven in het bos geleidelijk af en vormen de bouwstenen voor nieuwe planten en dieren. Met andere woorden: dit is 100% recyclage. Je kan dit principe ook gebruiken in je eigen tuin door organisch afval uit keuken en tuin tot compost om te vormen. De compost die achterblijft, kan je vervolgens gebruiken in de eigen tuin. Zo hoef je je tuinafval niet meer naar het recyclagepark te brengen.

Compost

Wat doe je als vrijwillig compostmeester? 

Je helpt inwoners van Kalmthout met je vragen over thuiscomposteren. Je gaat daarvoor bij hen langs en zoekt samen met hen naar een geschikte oplossing. Daarnaast geef je af en toe demonstraties voor groepen en scholen op de compostdemoplaats naar het recyclagepark.  

Wat kunnen wij je bieden? 

  • Je krijgt een opleiding voor compostmeester. 
  • Tijdens je vrijwilligerswerk ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. 
  • Je wordt ondersteund door een projectcoach. 
  • Je kan deelnemen aan vormingen, intervisies of teambuildingactiviteiten. 
  • Je maakt deel uit van een groep van meer dan 350 vrijwilligers die voor het lokaal bestuur Kalmthout vrijwilligen. Je wordt ook uitgenodigd op het groot bedankfeest voor de onbezoldigde vrijwilligers van het lokaal bestuur. 

Word vrijwilliger!

Vrijwilligerscoördinator

Enkel op afspraak

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Vrijdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30

Info

Deze dienst is telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren. Wil je graag langskomen? Maak dan een afspraak. Dat kan zowel telefonisch als via e-mail.

/onderwijs-welzijn-en-zorg/vrijwilligerswerk/vrijwilligersprojecten/compostmeesters