Sint-Antoniusbeuling van Slagerij Bernaerts erkend als streekproduct

Vier nieuwe producten mogen voortaan het Vlaamse label streekproduct.be dragen. Naast de Leeuwse kaastaart uit Budingen, de koffie uit het Land van Aalst uit Moorsel, de tripel van Brouwerij Dilewyns in Dendermonde kreeg ook de Sint-Antoniusbeuling van Slagerij Bernaerts uit Kalmthout het begeerde label.

Koen Bernaerts: “Vroeger vierde men op 17 januari Sint-Antonius, de patroonheilige van de slagers. Dan werden er varkenskoppen en vleeswaren, meestal frut en beuling, verkocht voor het goede doel. Daarbij hoorde een feestelijke beuling, de Sint-Antoniusbeuling. Ik zet die traditie nu verder. De beuling is gemaakt van geschilde appeltjes die we in Calvados marineren en dan karamelliseren. Samen met rozijnen vormen die appeltjes de extra ingrediënten van de Sint-Antoniusbeuling.”