Verjaardag Maria Martens: bedankt aan iedereen die erbij was!

Bedankt van Maria Martens

Onlangs vierde Maria Martens haar 100e verjaardag. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Van alle uithoeken in Kalmthout kwamen wensen. Die zijn allemaal tot bij Maria geraakt. Zij wilde daarom graag nog even reageren op alle felicitaties. 

Ik wil iedereen bedanken die me feliciteerde voor mijn 100e verjaardag. Ik waardeer het enorm wat jullie voor mij hebben georganiseerd. Van de orgelman tot de ballonnenboog, de vele kaartjes, de lekkere taart: dank je wel, lieve buren en kennissen. Ook aan de familie en vrienden een bedankje. Het is fijn te weten dat er zoveel mensen aan mij hebben gedacht. Een hele grote dankjewel!

Maria Martens, vierde onlangs haar 100e verjaardag

Over haar verjaardag 

Feest ten huize Brocatus-Martens, want Maria Martens vierde op dinsdag 1 oktober haar 100ste verjaardag. Al sinds 1953 woont ze in Kalmthout. Op 16 februari 1957 - naar verluidt een sneeuwige dag - nam ze haar intrek in het huis dat ze samen met haar man Louis Brocatus bouwde, waar haar 9 kinderen opgroeiden en waar ze nog steeds zelfstandig en in uitstekende gezondheid woont.

Maria: “Het geheim van een lang leven? Werken én bezig blijven. Ik heb altijd zelf voor mijn 9 kinderen gezorgd, zonder enige hulp. Dat ‘actieve’ zit er wel in, ook nu nog. Ik werk nog altijd graag in mijn tuin en kook zelf nog elke dag m’n eigen potje. ’s Avonds hou ik me vooral bezig met woordzoekers en ook dat lukt nog erg goed.”

Haar eeuwfeest vierde Maria met een receptie in het Strijboshof, omringd door haar kinderen, 15 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. Het oudste kleinkind is inmiddels 54 jaar, het jongste achterkleinkind is 1 jaar. De familie Brocatus-Martens telt maar liefst vier viergeslachten. Dat zijn vier generaties binnen eenzelfde familie. Met aan het hoofd: een fiere Maria. Proficiat met je 100ste verjaardag!

Maria Martens wordt 100 jaar

Communicatiedienst

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u
Vrijdag 9u - 12u