Warme Dagen: bescherm jezelf en je naasten

Erg warme dagen zijn tijdens de zomervakantie niet uitgesloten. Voor de meeste mensen is warm weer puur genieten, maar toch zijn warme dagen niet zonder gevaar. Vooral ouderen, kinderen en zieken zijn kwetsbare groepen. Neem daarom enkele maatregelen die zowel jezelf als anderen beschermen tegen de warmte.

  • Genoeg water drinken is de boodschap. Zorg ervoor dat je zelf genoeg drinkt en schenk ook de nodige aandacht aan kinderen en ouderen. Ga je op stap? Neem dan altijd water mee.
  • Laat kinderen of dieren nooit achter in een geparkeerde auto. Nee: ook niet voor twee minuten. En nee: ook niet wanneer het raam op een kier staat. De temperatuur in een wagen kan al na enkele minuten levensbedreigend hoog worden.
  • Smeer op tijd zonnecrème.
  • Hou jezelf en je huis koel. Sluit ramen en gordijnen zodra het warm wordt. ’s Avonds, wanneer het afkoelt, kan je alles openzetten zodat je huis verlucht wordt en afkoelt.
  • Beperk zware fysieke activiteiten waar het kan. Sport – indien mogelijk – ’s avonds of ’s morgens vroeg, voor de temperaturen stijgen.

Ontdek meer tips en tricks om het hoofd koel te houden

Welzijn

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u en 13u30 - 15u
Vrijdag 9u - 12u en 13u30 - 15u