Werken aan brandgang Withoefse Heide vanaf 25 oktober

Het Agentschap Natuur en Bos werkt vanaf vrijdag 25 oktober aan meer brandveiligheid in de Withoefse Heide. Door een bestaand pad breder te maken, wordt het gebied beter toegankelijk voor de hulpdiensten. Daarnaast vormt de brandgang een buffer tussen het natuurgebied en de aanliggende huizen in de Koningin Astridlaan.

Welke werken worden er uitgevoerd?

Er worden dennen gerooid langs het pad dat vertrekt aan de Koningin Astridlaan, tegenover de Vredelaan. Na overleg met brandweer is ervoor gekozen om daar te starten door het pad te verbreden met enkele meters door aan weerszijden de dennen te verwijderen. Daardoor vormt zich al een gedeeltelijke brandgang waardoor de brandweer gemakkelijker toegang krijgt tot de achterliggende zone. De komende jaren wordt er verder gewerkt aan een meer brandveilig bos.

Wat is de timing van de werken?

Op vrijdag 25 oktober start de aannemer met het rooien van de eerste dennen. Tijdens het weekend wordt er niet gewerkt. Vanaf maandag 28 oktober worden de stammen uit het gebied gesleept door trekpaarden. De stammen worden aan de Koningin Astridlaan gestapeld voor ophaling. Het doel is om ten laatste op woensdag 30 oktober de werken af te ronden.

Tijdens de werken is het wandelpad afgesloten. Voor ieders veiligheid vermijd je dat pad wanneer er gewerkt wordt.

Meer info krijg je via natuurenbos@vlaanderen.be.