Openbare verlichting

In heel de gemeente energiezuinige ledarmaturen

Fluvius voorziet de openbare verlichting in de gemeente. Samen met de gemeente Kalmthout vervangen we stelselmatig de bestaande openbare verlichting door energiezuinige ledarmaturen. 

De gemeente Kalmthout en netbeheerder Fluvius vervangen stelselmatig de bestaande openbare verlichting door energiezuinige ledarmaturen. Die ‘ver-led-ing’ gebeurt in fases. Zo plaatsen we bij de heraanleg van straten of pleinen sowieso nieuwe ledarmaturen. Daarnaast vervangt Fluvius de andere openbare verlichting de komende jaren door energiezuinige ledlampen. Tegen 2028 zullen de gemeente Kalmthout en Fluvius die ver-led-ing in heel Kalmthout hebben uitgevoerd. Dat is twee jaar vroeger dan oorspronkelijk gepland.

Heb je een kapotte straatlamp gezien?

Meld het via dit formulier of bel naar het gratis nummer
078 35 35 00.

Ook nu al energie besparen

Om ook nu al energie te besparen, werkten Kalmthout en Fluvius een plan uit om de oude verlichting op een andere manier te laten werken. Het gaat enkel over de straatlampen die pas na 2024 vervangen worden. Die doven we om de andere paal tussen 22 uur en 6 uur ‘s ochtends. Het gaat om de roze zones met jaartal op het plan. De openbare verlichting die al met LED-lampen werkt of vervangen wordt voor 2025, doven we niet. Die branden van 22 uur tot 6 uur ’s ochtends op 50%.

Om de verkeersveiligheid te garanderen, blijven alle straatlampen wel branden op kruispunten, in bochten, bij asverschuivingen in de weg, aan fietspaden én op gewestwegen.

Alle nutsmaatschappijen in Kalmthout

De nutsmaatschappijen leveren bewoners onder andere gas, water, elektriciteit, telefoonverbinding, internet of straatverlichting. Heb je vragen of opmerkingen over werken aan nutsleidingen of wil je een schadegeval melden? Neem dan contact op met de nutsmaatschappij zelf.

Fluvius

Fluvius is de distributienetbeheerder in de gemeente voor elektriciteit en gas.

078 35 35 34 www.fluvius.be/

Pidpa

Pidpa voorziet het drinkwater in onze gemeente. Hier kan je de leverancier niet kiezen.

0800 90 300 www.pidpa.be/

Proximus

Proximus is een telecomoperator die internet, televisie, telefonie, en mobiele diensten levert aan particulieren en bedrijven.

0800 22 800 www.proximus.be/support/nl/id_cr_contact/particulieren/support/contacteer-onze-klantendienst.html

Telenet

Telenet is een telecomoperator die internet, televisie, telefonie, en mobiele diensten levert aan particulieren en bedrijven.

015 66 66 66 www2.telenet.be/residential/nl/contact/

Openbare werken

Contact

openbare.werken@kalmthout.be 03 376 49 20
Zonnedauw, Kapellensteenweg 170

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u
Vrijdag 9u - 12u