Bekendmakingen
Openbaar onderzoek
Bij bepaalde omgevingsvergunningsaanvragen is het houden van een openbaar onderzoek vereist. Een openbaar onderzoek geeft de bevolking de kans om eventuele bezwaren te uiten tegen de toekenning van een omgevingsvergunning.
In onderstaande document vind je een overzicht van alle lopende openbare onderzoeken van Kalmthout.
Veelgestelde vragen over het openbaar onderzoek
Hoe wordt een openbaar onderzoek bekendgemaakt?
Om een openbaar onderzoek bekend te maken, hangt de aanvrager een grote gele affiche ter plaatse uit gedurende 30 dagen en worden de eigenaars van de aanpalende percelen schriftelijk op de hoogte gebracht van de aanvraag door het gemeentebestuur.
Hoe kan ik het dossier inkijken?
Online bekijk je het dossier via
Via bovenstaande link kan je tijdens de duur van het openbaar onderzoek het ganse dossier inkijken. Je kan hiervoor ook terecht op de dienst omgeving van de gemeente Kalmthout. Let erop dat je dan een afspraak maakt.
Hoe dien ik bezwaren of opmerkingen in?
Bezwaren of opmerkingen kan je via het inzageloket indienen vanaf de startdatum van het openbaar onderzoek of schriftelijk bij het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Kalmthout. Bezwaren kunnen tot en met de einddatum van het openbaar onderzoek ingediend worden, met de vermelding van het dossiernummer.
Beslissing omgevingsvergunning
Als een beslissing over een omgevingsvergunningsaanvraag werd genomen, kan iedereen deze inkijken gedurende 30 dagen na het uithangen van de gele affiche ‘bekendmaking beslissing omgevingsvergunning’. Deze beslissingen zijn terug te vinden in het inzageloket. Het is ook mogelijk om via die weg een beroep in te dienen tegen een beslissing genomen in eerste of in laatste aanleg.
In onderstaande document vind je een overzicht van de beslissingen van Kalmthout.
Overige bekendmakingen
Ruimtelijk uitvoeringsplan Rijkmaker
Over RUP rijkmaker loopt een openbaar onderzoek van 22 april tot en met 20 juni 2024.
Publieke inspraak over de kennisgevingsnota in het kader van de plan-MER-procedure voor het zevende Mestactieplan (MAP 7)
Om het oppervlakte- en grondwater te beschermen tegen nutriëntenverliezen, bereidt de Vlaamse overheid het zevende mestactieplan (MAP 7) voor. Dit plan wordt opgesteld in overeenstemming met de Nitraatrichtlijn en heeft tot doel de nutriëntenverliezen uit de land- en tuinbouwsector te verminderen. Op deze manier wil Vlaanderen de waterkwaliteit verbeteren en deze in lijn brengen met de Europese doelstellingen, vastgelegd in de Nitraatrichtlijn, de Kaderrichtlijn Water en de Drinkwaterrichtlijn. Dit alles gebeurt binnen de gestelde termijnen en bepalingen van deze richtlijnen, en voor zover landbouw daar verantwoordelijk voor is.
Om de mogelijke effecten van MAP 7 op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een plan-milieueffectrapport (plan-MER) opgemaakt. Een eerste stap daarin is de publicatie van een kennisgevingsnota. In die nota vind je onder meer een beschrijving van het plan en een voorstel van de methode waarop de milieueffecten van dat plan in het uiteindelijke plan-MER beschreven en bestudeerd zullen worden. De kennisgevingsnota die al eerder ter inzage gelegd werd, is aangepast op basis van het landbouwakkoord dat in februari 2024 werd gesloten tussen de Vlaamse regering en een aantal landbouworganisaties.
Hoe verloopt de inspraakprocedure?
Je kunt van 5/07/2024 tot en met 2/09/2024 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. Je kunt aangeven welke aanvullende milieueffecten volgens jou onderzocht moeten worden en op welke manier dat het best kan gebeuren. Bovendien kan je voorstellen formuleren voor alternatieven. De inspraakelementen, ingediend tijdens de vorige inspraakperiode (vanaf 14 juni 2023) vervallen wel door herstart van de procedure, en dienen zo je dat wenst daarom opnieuw of aangepast ingediend te worden..
Hoe kan je de nota inkijken?
De nota kunt u downloaden via onderstaande link of inkijken op het gemeentehuis en bij het Team Omgevingseffecten in Brussel.
Hoe kan je je opmerkingen bezorgen?
Tot en met 02/09/24 kan je je opmerkingen bezorgen:
- via mail naar mer@vlaanderen.be
- via het digitaal inspraakformulier
- door ze ter plekke af te geven aan het Team Omgevingseffecten in Brussel
- door ze met de post te versturen naar:
Departement Omgeving
Team Omgevingseffecten/Milieueffectrapportage
Plan-MER MAP 7 (PL0316)
Koning Albert II-laan 20 bus 8
1000 Brussel
Voor meer informatie over milieueffectrapportage klik je hier of bel je naar het gratis nummer 1700.
Ruimtelijke ordening - Bouwen en wonen
Contact
Openingsuren
Maandag | 9u - 12u |
Dinsdag | 9u - 12u |
Woensdag | 9u - 12u |
Donderdag | 9u - 12u |
Vrijdag | 9u - 12u |