Sportpark Heikant

Je vindt Sportpark Heikant aan de Heikantstraat 60, 2920 Kalmthout.

Iedereen kan hier terecht om te komen sporten. Je kan hier sporten beoefenen zoals atletiek, beachvolleybal, buitenfitness, petanque, voetballen, turnen en dansen. Kindjes kunnen zich ook uitleven in het speelterreintje. 

We geven je hieronder een overzicht van de sportaccommodaties.

Overzicht sportaccomodatie

Atletiekpiste op sportpark Heikant

Atletiekpiste

Je kan elke dag terecht op de atletiekpiste tot 23 uur ‘s avonds. De atletiekpiste is 400 meter lang en vrij toegankelijk. Op het middenveld vind je een verspringbak en een werpring voor discuswerpen. Overige atletiekdisciplines kan je enkel uitoefenen als lid van Atletiekclub Kalmthout.

Tijdens de trainingen van ACK is de piste exclusief gereserveerd voor de club.

www.ack.be/
Beachvolleybal

Beachvolleybalvelden

Er zijn drie beachvolleybalvelden op het sportpark.  

Buitenfitnesstoestellen

Er zijn negen buitenfitnesstoestellen die je elke dag tot 23 uur mag gebruiken. Weet je niet hoe je het toestel gebruikt en wat het net doet? Check dan zeker het infobord: je vindt er alle informatie die je zoekt.

Finse Piste

Rondom het sportpark loopt een Finse piste voor joggers. Die is 1000 m lang. Om het loopcomfort te verbeteren, bestaat de bovenlaag uit een verende laag. Op twee plaatsen langs de piste is er een knop waarmee je de verlichting voor 20 minuten activeert. De Finse piste is vrij toegankelijk tot 23 uur.

Gymhal

Topfaciliteiten voor turnplezier op ieder niveau. In 2023 werd de nieuwe gymhal geopend: een gymhal met toptoestellen, multifunctionele ruimtes, een danszaal, overnachtingsmogelijkheden en een uitgeruste keuken.

dynamikavzw.be/

Petanquebanen

Er zijn zowel petanquebanen buiten als binnen in de ‘boulodrome’. Je kan steeds terecht op de buitenvelden tot 23u ‘s avonds. Let op: tijdens de trainingen van Petanqueclub Kalmthout zijn een aantal banen exclusief gereserveerd voor de club.

www.petanqueclub-kalmthout.be/

Speelterrein Sportpark Heikant

  • Thema: waterspelen 
  • Waterspeeltoestellen
  • Groot piratenschip
  • Dubbele kabelbaan
  • Vierzitswip
  • Voetbalveldje
  • ...
    Het speelterreintje maakt deel uit van het Sportpark Heikant. Daar heb je de atletiekpiste, voetbalvelden en de gymhal. 
Heikantstraat 80

Voetbalterreinen

Er zijn 4 voetbalterreinen: 3 in natuurgras en 1 in kunstgras. Voetbalterreinen A en B (links en rechts van de kantine) worden gebruikt door de voetbalclub. Voetbalterreinen C en D (kunstgras) kunnen gehuurd worden. Neem daarvoor contact op met de voetbalclub K. Kalmthout SK.

www.kalmthoutsk.be/

Nieuwe gymhal in Kalmthout

In augustus 2023 werd de splinternieuwe gymhal op Sportpark Heikant officieel geopend. Het resultaat mag er zijn: een gymhal met toptoestellen, multifunctionele ruimtes, een danszaal, overnachtingsmogelijkheden en een uitgeruste keuken.

Gymhal Kalmthout

Sportdienst

Enkel op afspraak

Contact

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u
Vrijdag 9u - 12u

Info

Voor informatie kan je steeds terecht bij de balie van de dienst Vrije Tijd.