Fijn wonen? Da’s rekening houden met elkaar

Het is fijn wonen in Kalmthout, grotendeels omdat we rekening houden met elkaar. Goede afspraken maken dan ook goede vrienden. Of fijne buren. Nu onze gazons en hagen goed groeien, werken heel wat mensen in de tuin, vaak met machines. Daarbij hou je best ook rekening met elkaar.

Hoewel het GAS-reglement niet specifiek verbiedt om zondags je gras te maaien of in de tuin te werken, krijgen onze diensten regelmatig klachten over geluidsoverlast. Uiteraard begrijpen we dat het weekend een van de weinige momenten is waarop je tijd hebt voor klusjes, maar we vragen vriendelijk om ook rekening te houden met de buren. Werken met zware machines of extreme (geluids)overlast plan je dan ook beter op een ander moment in.

Ondervind je zelf overlast en biedt een open gesprek met je buren geen uitkomst? Contacteer dan PZ Grens. Zij komen ter plaatse om polshoogte te nemen. Indien het effectief gaat om maximale overlast, worden de nodige maatregelen getroffen. We hopen echter dat het zo ver niet hoeft te komen: respecteer elkaars rust en maak de nodige afspraken, zo blijft het voor iedereen fijn vertoeven in ons mooie Kalmthout. Bedankt om rekening te houden met elkaar.

Communicatiedienst

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u
Vrijdag 9u - 12u