Reekalfjes in de kraamkamer van de natuur: afblijven en honden aan de lijn

De maand juni is zonder twijfel hét hoogtepunt van het reeënseizoen. De meeste reekalfjes worden immers begin juni geboren, vaak twee of drie tegelijk. De eerste weken schuilen de jonge kalfjes in het hoge gras. De moederdieren zoeken hun kalfjes op regelmatige tijdstippen op, vooral wanneer het schemert ’s avonds. In de tussentijd zijn de kalfjes op zichzelf aangewezen.

Tref jij een reekalfje aan? Raak het diertje dan niet aan. Zo vermijd je dat de moeder de kalfjes verstoot. Laat het kalfje achter waar je het zag. Jaarlijks worden opvangcentra namelijk overspoeld met jonge reeën terwijl dat perfect vermeden kan worden.

Loslopende honden zijn sowieso verboden in bos- en natuurgebieden, maar zeker tijdens deze maanden is het ontzettend belangrijk om je hond aan de lijn te houden én in de gaten te houden. Meldingen over doodgebeten reetjes zijn helaas geen uitzondering tijdens deze periode. Wil je je hond toch vrij laten rondlopen? In de hondenloopzones aan de Heibloemlaan, in de Warandalei en in de Bareelstraat kan je trouwe viervoeter naar hartenlust ravotten en rondcrossen.

Milieudienst

Contact

milieu@kalmthout.be 03 376 49 90
Zonnedauw, Kapellensteenweg 170

Openingsuren

Maandag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Dinsdag 9u - 12u
Woensdag 9u - 12u en 13u30 - 16u30
Donderdag 9u - 12u
Vrijdag 9u - 12u