Alle premies mooi gebundeld

Wil je in de toekomst renoveren of verbouwen? Waarschijnlijk maak je dan kans op een tegemoetkoming. Verschillende instanties, waaronder de Vlaamse en federale overheid, de provincie, Fluvius en zelfs de gemeente, bieden premies aan voor diverse renovatie- en verbouwingsprojecten.

Een handig hulpmiddel om alle beschikbare subsidies te ontdekken, is Premiezoeker. Deze website verzamelt alle mogelijke subsidies waar bewoners van Vlaanderen, en dus ook van Kalmthout, recht op hebben. Je vindt er per instantie een duidelijk overzicht met alle mogelijke premies. Er staat telkens bij of je in aanmerking komt voor de premie en hoe je die moet aanvragen.

Ga naar premiezoeker

Houten huis en spaargeld

Gemeentelijke subsidies in de kijker

Om de de lokale CO2 uitstoot te verminderen, keurde de gemeenteraad het subsidiereglement goed voor ‘energiebesparende en klimaatadaptieve maatregelen’. Met die steunmaatregelen moedigt de gemeente Kalmthout, bovenop de financiële tegemoetkoming via MijnVerbouwpremie, haar inwoners aan om energiebesparende en klimaatadaptieve ingrepen te doen in bestaande woningen. Heb je een vraag over de gemeentelijke subsidies? De medewerker van de milieudienst helpt je graag verder. 

Maak een afspraak

Is je woning ouder dan vijf jaar?

Vraag dan je gemeentelijke subsidie aan. 

Vlaamse subsidies

In die lange lijst met verschillende premies staat ook ‘Mijn VerbouwPremie’. Dit is het online loket van de Vlaamse overheid. Via het online loket kan je een premie aanvragen voor energiebesparende investeringen die de woonkwaliteit verhogen, zoals dakisolatie, hoogrendementsglas en vernieuwing van elektriciteit of sanitair.

Ga naar Mijn VerbouwPremie

De Vlaamse overheid biedt ‘Mijn VerbouwLening’ aan. Weet wel dat de Vlaamse overheid deze lening enkel uitkeert, als je tot de juiste doelgroep behoort, het juiste type renovatiewerken plant uit te voeren en je woning aan de juiste voorwaarden voldoet.

Ga naar Mijn VerbouwLening

Heb je vragen over de gemeentelijke subsidies? Neem dan contact op met de milieudienst. Heb je vragen over de andere subsidies? Neem dan contact op met de dienst huisvesting. Je vindt de juiste contactgegevens hieronder. 

Huisvesting

Only On Appointment

Milieudienst

milieu@kalmthout.be 03 376 49 90
Zonnedauw, Kapellensteenweg 170